История

В продължение на 30 години ние произвеждаме декоративна растителност и проектираме и изграждаме зелени пространства, вдъхновени от природата, подчинени на  традициите и иновациите и прилагайки удивителна палитра от знания, каквито ландшафтната дейност изисква.

Началото е поставено през 1990 г. на малка площ в квартал Враня, където се оформя производствена база и еднолично дружество (ЕТ „ТИС“ – Румен Блажев). Не закъснява и озеленителната практика с изграждането на еднофамилни дворове, офиси, ресторанти, търговски центрове. Дейността се разширява и няколко години по-късно Градински център „ТИС“ на бул. Черни връх отваря врати. Разнообразието от декоративни видове се увеличава, потребността от оформяне на красиви зелени площи все по-често се осъзнава, нараства и интересът към градинско-парковото изкуство. В отговор на това се разраства и екипът на фирмата.

През 2001 г. добрите резултати, натрупаният опит и уважаваното име, дават тласък на едно съдружие, функциониращо под названието „Флоримекс България“ ООД. Дружеството изгражда производствен разсадник в град Септември. Размножават се и се отглеждат вечнозелени и широколистни дървета и храсти. С годините производствените площи и мощности се натрупват и фирмата става един от водещите производители на декоративна растителност в България. Единният пазар на ЕС допринася за установяването на добри търговски отношения с Белгия, Холандия, Германия, Италия, Унгария.

Фирмата проектира и изгражда множество бизнес сгради, прилежащи площи към промишлени предприятия, и затворени комплекси. Специализира в покривното озеленяване и създава емблематични примери за този вид градини в София.

От 2017 г. дейността се извършва под името ПЛАНТИКА. Така над 30 години опит оформят едно ново начало, съхраняващо добрите практики, познания, квалификация и коректност. Начало, чиято крайна цел е максимално добър продукт и услуга, отговарящи на Вашите представи за красив балкон, прекрасна градина, уютен офис  и озеленени пространства, в които човек открива незаменима жизнена среда.